Lokal restaurantejer fra Fanø teamer op med Danmarks største brødproducent

Der vil være smagsprøver på det nye Fanø Brød foran Fajancen mandag den 19. august kl. 12.

Jacob Mortensen, der sammen med sin kone ejer Restaurant Fajancen i Sønderho, har været med i udviklingen af et helt nyt brød fra Danmarks største brødproducent, Schulstad. 
Et tilfældigt besøg i Restaurant Fajancen af Schulstads Marketing & Innovation Director, Trine Søndergaard, lagde grundstenene til Jacob Mortensens samarbejde med Schulstad. Nu er de sammen klar til at lancere et helt nyt Signaturbrød kaldet FANØ BRØD. Til at markere lanceringen og hylde det lokale fællesskab på øen, som er rigtig vigtigt for Jacob Mortensen, inviterer han til langbordsfrokost mandag d. 19. august kl. 12.00 på gågaden foran Restaurant Fajancen i Sønderho, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.
Jacob Mortensens far var skolelærer på Fanø i mange år, og Jacob er selv døbt i den lokale kirke. Tidligere har Jacob Mortensen været dykkerinstruktør i Thailand og Indonesien i flere år, men er sidenhen vendt tilbage til rødderne og er i dag fast bosat på Fanø, hvor han driver sin og konens restaurant.
Det er ikke tilfældigt, at det netop skulle være et rugbrød, som skulle bringe Jacob Mortensen i samarbejde med Schulstad. Da Jacob skulle bruge rugbrød til sin restaurant i 2019, manglede der en lokal bager. Derfor valgte han at bage sit eget rugbrød, som blev så populært af de lokale borgere til at købe med hjem, at han til sidst ikke kunne følge med og derfor måtte stoppe produktionen og salget af rugbrødet. Men da Trine Søndergaard fra Schulstad, der tit har været på ferie på Fanø, hørte den historie, blev hun nysgerrig på en smagsprøve. Dette blev begyndelsen på Jacob Mortensens samarbejde med Schulstad, og nu kan de sammen snart præsentere det helt nye Signaturbrød FANØ BRØD.
Signaturbrødet FANØ BRØD drager inspiration fra Fanø og Vestjylland. Brødet indeholder bl.a. havtorn og masser 
af solsikkekerner. Skivestørrelsen er inspireret af det flade »Vesterhavs-rugbrød«.

Om Signaturbrød FANØ BRØD
Schulstad Signaturbrød-serie er ægte brød-nørderi. Hvor vi eksperimenterer med råvarer og nørder ned i mindste detalje. Brødet er skabt i et tæt samarbejde mellem Jacob Mortensen og Schulstads bager igennem 25 år, Henrik Hemmingsen. Henrik & Jacob har kombineret deres store erfaring med inspiration fra Restaurant Fajancens eget rugbrød samt inspiration fra Fanø og Vestjylland.
 
Signaturbrød FANØ BRØD er karakteriseret ved …
• At indeholde masser af solsikkekerner giver en dejlig nøddeagtig smag
• At have græskardrys på toppen og solsikkekerner langs siderne, der giver brødet et flot udtryk
• At indeholde havtorn – en velkendt vestjysk råvare – der tilfører en let syre, god sødme og masser karakter til brødet
• At være inspireret af de vestjyske handelsfolk med et strejf af peber, som giver brødet kant og en let krydret smag
• At skivestørrelsen er inspireret af ‘vesterhavs-rugbrødet’ oprindeligt udviklet i samme format